-
Sedintele filialelor au loc lunar si sunt constituite legal cu 2/3 din numarul total al membrilor titulari si corespondenti.
- Art. 28. Colectivele de cercetare, comisiile si
comitetele sunt constituite temporar sau permanent pentru efectuarea
unor cercetari stiintifice in domenii interdisciplinare, in
subordonarea sectiilor.
Infiintarea celor temporare se aproba de Prezidiu, iar a celor permanente, de catre Adunarea Generala, in ambele cazuri, la propunerea sectiilor de specialitate.
*Planurile de activitate si termenele de realizare a sarcinilor ce le revin se aproba, dupa caz, de catre Prezidiu, sau de sectiile in subordonarea carora se afla. Comitetele, comisiile si colectivele de lucru sunt conduse de un membru titular sau corespondent al Academiei si au in structura lor un numar de membri specialisti din cadrul sau din afara acesteia.
Filialele sunt conduse de un birou format din presedinte, membru titular al Academiei, un vicepresedinte si un secretar stiintific, alesi pe perioada de 4 ani prin vot secret cu o majoritate de 2/3 din voturile membrilor titulari si corespondenti prezenti.
Filialele sunt destinate sa indeplineasca obiectivele Academiei in zona respectiva, in colaborare cu sectiile de specialitate.
Structura, organizarea si atributiile filialelor sunt aprobate de Adunarea Generala la propunerea Prezidiului.
*Filialele sunt organizate teritorial ca unitati fara personalitate juridica si sunt subordonate direct Prezidiului Academiei si infiintate prin hotararea Adunarii Generale.
Filialele sunt organizate cu un numar minim de 10 membri titulari si corespondenti.
Prezidiul Academiei poate aproba, propunerea filialelor comisii de specialitate.
Filialele isi desfasoara activitatea pe baza unui regulament propriu, aprobat de Prezidiul Academiei.
Sedintele de lucru au loc de cate ori este cazul, in prezenta a cel putin 2/3 din numarul total de membri, iar hotararile se iau de majoritatea absoluta a celor prezenti cu vot deschis.
Hotararile si darile de seama anuale se prezinta dupa caz, Prezidiului sau sectiilor de specialitate in subordinea carora se afla.
< Pagina precedenta Pagina urmatoare >